Vrancea este definită de intersecţia paralelei de 45º latitudine nordică cu meridianul de 26º longitudine estică, ce îi conferă o poziţie exterioară faţă de Curbura Carpaţilor, în sud estul României.
Influenţa reliefului este predominantă în traseul izotermelor. Câmpia are o temperatură medie anuala mai mare de 9°C, dealurile subcarpatice, inclusiv glacisul subcarpatic, între 6 si 9° C, munţii intre 2 şi 6° C, iar pe culmile cele mai înalte ale Munţilor Vrancei -1 şi 2° C.
In zona dealurilor subcarpatice, solurile brune podzolite, podzolice, argiloaluviale şi cele brune oferă condiţii favorabile dezvoltării culturilor de vita de vie.
Cultura viţei de vie a reprezentat pentru judetul Vrancea o ocupaţie străveche şi de bază a oamenilor, influenţa ei resimţindu-se direct şi indirect în economie, în viaţa socială şi culturală.
Vrancea este cel mai mare judet viti-vinicol din Romania si detine 10,5 % din podgoriile tarii noastre.
In Vrancea sunt atat de multe podgorii celebre, fie că vorbim de Podgoria Panciu, fie că vorbim de Podgoria Odobeşti sau de Podgoria Coteşti, toate sunt renumite pentru vinurile lor de excepţie, pentru beciurile în care licoarea lui Bachus este pusă la învechit, dar şi pentru istoria minunată a acestor locuri bogate.
Afișez 1 - 16 din 48 de rezultate